Kediler Neden Miyavlar?

Kediler Neden Miyavlar?

Cevabı asla net olmamakla beraber birçok sebebi olan bir sorudur Kediler Neden Miyavlar? Ama kediler hakkında davranışlar her geçen gün anlam kazanmaya devam ederken; günümüzde kediler hakkında her daim yeni tecrübeler kazanıyoruz, ve bu şekilde dostlarımın isteklerini kısmende olsa anlayabiliyoruz.

Kedinizin nasıl ve ne tonlarda miyavladığına dikkatinizi verirseniz , kediler neden miyavlar sorusuna cevap bulabilir ve kedinizin ne istediğini, ne düşündüğünü anlayabilirsiniz. Kedilerin miyavlaması aslında bizlerin iletişim kurması gibi sıradan ve kişisel bir olaydır. Yani hiç sesi çıkmayan sakin bir kedinizde olabilir, hiç susmayan yaramaz ve geveze kedinizde.

Kedi Cinslerine göre miyavlama sesleri değişmektedir. Örneğin Siyam Kedisinin miyavlaması, kulak tırmalarken, Ankara Kedisi huzur vermektedir.

Kediler Neden Miyavlar?

Çoğu zaman kedilerimiz bize miyavlamanın yanında hareket ve davranışlarıyla ne istediklerini belli etmeye çalışır.

Olması muhtemel miyavlama ve davranışları kedisever.com olarak sizler için araştırdık ve aşağıda maddeler halinde paylaştık.

Kediler Neden Miyavlar?

1 – Hastalıklar

Kedinizin herhangi bir hastalığı var ise çok miyavlamasının sebebi olabilir. Kediler kendilerini iyi hissetmedikleri zamanlarda miyavlayarak dertlerini sahiplerine anlatmaya çalışırlar. Özellikle sık sık miyavlamanın yanında, yemek yememe isteği; yolda olan bir hastalığın belirtisi olabilir.

Devamlı miyavlamak tiroid, bağırsak hastalıkları, mide sorunları, idrar yapamama gibi hastalıklardan kaynaklanabilmektedir. Eğer miyavlaması hiç durmadan devam ediyorsa uzman bir veterinere vakit kaybetmeden götürmenizde fayda var.

Kediler Neden Miyavlar?

2 – Yalnızlık

Kedilerin ne kadar yalnız kalmayı sevdiği söylenilsede aslında tek kalmaktan pek hoşlanmazlar.

Sizinle oyunlar oynamak, sevilmek içinde miyavlıyor olabilir. Kedinizle bol bol vakit geçirin onu yalnız bırakmayın!

Kediler Neden Miyavlar?

3 – Açlık

Kedinizin miyavlamasının bir başka sebebide yemeğe ulaşma arzusuda olabilir! Bazı kediler sahibinin yemeğini vereceğini anladığında veya yemek yediği vakit geldiğinde miyavlamaya başlayabilir.

Kediler Neden Miyavlar?

4 – Stres

Eğer yeni bir eve taşındıysanız ve kediniz buraya daha yeni alışıyorsa veya aileye yeni biri katıldığında strese girebilir! Böyle zamanlarda çok miyavlaması normaldir, ekstra ilgi göstermeniz gerekir.

Kediler Neden Miyavlar?

Acıkan Kedi Nasıl Miyavlar?

Kedi ev kedisi ise ve acıktığında mama kabının etrafında dolanıyorsa kuvvetle muhtemel acıkma miyavlamasıdır. Bunun yanı sıra kediler acıktığında etrafınızda kuyruğu yukarıda tutarak dolanıyorsa buda acıktığı anlamına gelebilir, kediler acıktığında çok yüksek sesle miyavlamaz.

Eğer mama kabı yok ise biryerleri tırmalayabilir yada hiç karıştırmadığı yerleri karıştırabilir. Her ne yapıyorsa yapsın kedi acıktıysa mutlaka ara ara yanınıza gelip miyavlayacaktır.

Kediler Neden Miyavlar?

Kızgınlık Dönemine Giren Kedi Nasıl Miyavlar?

Kediler kızgınlık dönemine girdiğinde en yüksek miyavlamalarını yaparlar. Çıkarttıkları ses geceleri bile devam eder ve bazen çok rahatsız edici olabilir.

Kedi kızgınlığa girdiyse %98+ ihtimalle miyavlar, kapıları tırmalar, sık sık camdan bakar, dışardaki kedilerin seslerini dinler.

Kediler çiftleşmek istediğinde çıkarttıkları bu yükses sesleri çiftleşene kadar yada kızışma dönemi bitene kadar bitirmezler.

Kediler Neden Miyavlar?

Eğer kedi kızgınlığa girdiyse çiftleştirmek veya kısırlaştırmak gerekmektedir. Bu iki unsurda yerine getirilemiyorsa veterinerler kızgınlığı yatıştırmak için kediye sakinleştirici verebilir.

Her ne olursa olsun, uzman bir veteriner hekimden destek almak en faydalısıdır, Zira kedi kızgınlığa girdiğinde sadece çiftleşme arzusu sebebi ile bağırmaz.

Erkek ise yumurtalarda sorun olabilir, Dişi ise rahimde kist vb. hayvana acı veren hastalıklar olabilir. Her halukarda uzman bir hekime danışmanızı öneriyoruz.

Kediler Neden Miyavlar?

Acı Çeken Kedi Nasıl Miyavlar?

Bir kedi birçok sebepten ötürü miyavlayabilir. Her acı miyavlama değildir, veya her miyavlama acı değildir.

Fakar kedi aç değilse, kızgınlık döneminde değilse veya dışarı çıkmak gibi bir ihtiyacı yoksa, sürekli miyavlamasının mutlaka bir sebebi vardır. Bu gibi durumlarda tedbir amaçlı mutlaka uzman bir veteriner hekime danışmak gerekmektedir.

Kediler Neden Miyavlar?

Yavru Kediler Neden Miyavlar?

Eğer yavru kediyi yeni sahiplendiyseniz, yavru kedinizin cinsi sessiz sakin bir cins olsada fazla miyavlayabilir, sebebi ise yeni bir ortama girdiği için korkmuş ve kendini tek hissetmesidir.

Yavru kediler tıpkı bebekler gibi bazı sorunlardan dolayı çok fazla miyavlayabilirler.

Genelde yavru kedilerin kendilerini kötü hissettiklerinde normalden daha fazla miyavladıkları gözlemlenmiştir. Aşırı bir miyavlama duyuyorsanız ve hastalık belirtileride seziyorsanız vakit kaybetmeden veterinere bakıtmalısınız.

Kediler Neden Miyavlar?

Mutlu Kedi Nasıl Miyavlar?

Kediler mutlu olduğunda genellikle miyavlamak yerine mırıldanırlar, titreme şeklindeki bu mırıldama acı halinde de gerçekleşiyor olabilir

Fakat çok yüksek ihtimalle mutlu kedi mırıldanır ve küçük titremeler yapar, genellikle okşanırken veya kaşınırken mırıldanmakla beraber, nadir olarak mutluluklarını küçük küçük miyavlamalarlada gösterebilirler.
Kediler hakkında bilgiler, kedi cinsleri ve özellikleri, kedi sağlığı, kedi beslenme bakım tavsiyeleri vb. konularda yayın yapan kedi blogu.