Kedileri Mutlu Etmenin Yolları

Kedileri Mutlu Etmenin Yolları

Kedileri mutlu etme yolları öylesine çok ki… Küçük ama içten bir sevgi gösterisi, ufak bir gülümseme bile onları fazlasıyla sevindirmeye yetiyor.

Siz de; kedimi nasıl mutlu ederim? Diye düşünüyorsanız, işinize yarayacak ipuçları için okumaya devam edin!

Kediler Nasıl Mutlu Edilir?

Bizim nasıl duygularımız varsa, hayvanların da aynı şekilde hisleri mevcut. Onlar da neşeleniyor, üzülüyor, acı çekiyor ve yavrusuna karşı içgüdüsel olarak, doğal bir acıma duygusu taşıyor.

Sözkonusu; kedileri mutlu etmek olunca, bu minik dostlarımızın keyfine keyif katacak birçok seçeneğimiz var! İşte onlardan birkaçı:

Sevginizi Göstermekten Çekinmeyin:

Onu sevdiğinizi her fırsatta davranışlarınızla ortaya koymaktan geri durmayın. Kucağınıza alıp sevmek, başını okşamak, yumuşak ve tatlı bir ses tonu ile konuşmak… Bu gibi ufak sevgi gösterilerini esirgemeyin ki, yanında olduğunuzu hissetsin.

Oyunlar Oynayın:

Tabii; kedileri mutlu etme yolları içerisinde, oyunlar büyük yer tutuyor. Bu noktada; patili dostlarımızın, bilhassa avcılık oyunlarına pek meraklı olduğunu söylemek mümkün. Herhangi bir nesneyi ipin ucuna bağlayıp yakalaması için onu teşvik ederek bile basit fakat eğlenceli bir oyun oluşturabilirsiniz.

Kedinizin size doğru yaklaştığını gördüğünüzde ipi geri çekerek onu heyecanlandırmalısınız. Bu oyun; hem ona keyif dolu anlar yaşatacak, hem de ikinizin arasındaki bağı daha da güçlendirecek.

Bırakın, Arkadaş Edinsin

Kedinizin farklı evcil hayvanlarla arkadaşlık kurmasına izin verin. İmkânınız varsa başka bir evcil kedi daha beslemeye başlayın. Eğer köpek beslemekteyseniz, onun kedinize alışmasına yardımcı olun.

Temizliğine ve Bakımına Önem Verin:

Siz de; kedimi nasıl mutlu ederim? Diye düşünenlerdenseniz, düzenli bakım (tüy tarama, diş fırçalama, tırnak kesimi ve gerekiyorsa kedi kuaföründe manikür-pedikür) gibi işlemleri ihmâl etmeyin. Öyle ya; tüyleri birbirine karışmış halde, vücudu kirli bir kedinin kendini asla mutlu hissetmeyeceği şüphesiz.

Sağlığına Dikkat Edin:

Kedi aşı takvimine uygun hareket etmeye ve aşılarını zamanında yaptırmaya özen gösterin. Kullandığınız ürünleri de kedinizin tüy yapısı ve cinsi doğrultusunda, özenle seçin. Yine; mama tercihinizi yaparken minik dostunuzun kilosunu, yaşını, damak zevkini göz önünde bulundurun.

Kedi kulak uyuzu, kabızlık, parazit veya psikolojik tüy dökülmesi gibi bir rahatsızlığı varsa, bir veterinerden yardım almakta gecikmeyin.

Tırmalama Tahtası Kullanın:

Sokak kedileri tırnaklarını ağaçlar başta olmak üzere çeşitli alanlara sürtmek suretiyle törpülüyor. Ne var ki; evcil kedilerin bu ihtiyacını iç mekânlarda gidermesi, maalesef mümkün olmuyor.

Tırnaklarının gereğinden fazla uzayıp oraya buraya takılarak kedinizi rahatsız etmesini istemiyorsanız, tırmalama tahtası kullanmanız önem taşıyor. Ayrıca bunlar; kedilerin oyun oynayıp, birikmiş enerjisini boşaltmasına ve deşarj olmasına da yardım ediyor. Hem böylece kedinin daha kolay uykuya dalması da mümkün hâle geliyor.

Kedileri Mutlu Etmenin Yolları Neler Başka?

Yukarıda saydıklarımızın yanı sıra, kedinizi sevindirmek istiyorsanız şunları bilmenizde fayda var:

  • Evinizde ona özgü bir alan hazırlayabilirsiniz. Böylelikle kendi alanında özgürlüğün tadını çıkarır ve ailenizin bir parçası olduğunu hisseder.
  • Dışarı çıkarıp; bahçelerde, parklarda, sokaklarda gezdirin.
  • Kedi ödülleriyle ara sıra ona sürpriz yapın.
  • Misafir sevmiyorsa kalabalık yerlerden uzak tutmaya çalışın.
  • Yapay çim veya yeşil bir minder alarak ona doğal ortama benzer bir ortam sunun. Kapalı bir balkonunuz mevcutsa kedi minesi ve benzeri bitkiler yetiştirebilir, bu sayede patili dostlarınızın daha çok oksijen almasını sağlayabilirsiniz.

Kedileri mutlu etme yolları neler? Anlatmaya çalıştık. Peki siz, bunlardan hangilerini uyguluyorsunuz? Sevimli dostunuzun gönlünü hoş tutmak için tercih ettiğiniz farklı yöntemler var mı? Bize ilham olacak yorumlarınızı bekliyoruz!

Kediler hakkında bilgiler, kedi cinsleri ve özellikleri, kedi sağlığı, kedi beslenme bakım tavsiyeleri vb. konularda yayın yapan kedi blogu.